2150 Nordhavn – Kan man bo der?

– Er det ikke en stor larmende og rodet byggeplads?
Jo – helt bestemt, det er det også, men vi er allerede flere hundrede – både unge og ældre – som pionéragtigt har slået os ned midt i al hurlumhejet.  Og egentlig synes jeg det er interessant at være med på en kigger til et spritnyt kvarter.

helsinkigade

Jeg har selv i sommeren 2016 lagt til kaj i Nordhavn, ved Kajplads 109. Ved aftenstid kan jeg se og høre mågerne vende over de grønne tage, mens jeg er ved at bygge rede på 3. sal i et “hood” med sit helt eget spritnye postnummer 2150. Her skal nok blive godt en dag – også for en der nærmer sig livets vinterhi. For første gang siden pureste ungdom er jeg sprunget ud af mit liv i hus- og havemiljø og har fået tætte genboer, naboer, over-, og underboer, en gård med lille legeplads og cykelstativer, der er rift om, en opgang, hvor man kan dufte, hvad de andre spiser og se, hvordan de roder udenfor deres dør og på deres altan. Det er meget nyt, interessant og spændende alt sammen. Jeg føler mig inspireret. Tænk så mange forskellige typer vi er, og hvor meget vi ikke desto mindre ligner hinanden i vores gøren og laden.

Min alder taget i betragtning – 70 plusår – vil min hverdags oplevelser for syn og sjæl være i konstant bevægelse. Ikke blot via byudviklingen gennem den rå og spændende arkitektur, men også via de mennesker, børn og hunde, jeg møder og veksler nybyggerord med.

På mine gamle dage og efter 1/2 år i Sydfrankrig er jeg blevet meget bedre til smilende at sige bon jour ca va til mennesker, jeg møder på min vej. Selvfølgelig krukker jeg det ikke på fransk, mest udtaler jeg blot et lille hej, eller hvis de er meget voksne som jeg selv, siger jeg pænt goddag –  især hvis de er fra “min ejendom” eller går med hund. Hvis de gør – er med hund – må jeg bare hilse på den firbenede.  Jeg savner nemlig mine Cavaliere.  Man kan jo aldrig vide, det kunne jo hænde, at jeg en dag fik lov til at låne en hund til en byvandring! Folk med hunde hilser nemlig på hinanden – og de tale sammen, mens deres hunde snuser hundesprog på hinanden. Sådan opfører vi mennesker os jo heldigvis ikke. Eller gør vi, snuser på vores måde med øjne og ører? Det tror jeg, så derfor ser jeg frem til, at der her ved havnen sker der ting og sager. Bare vent. Fusionistaen er landet.

4colKran550x550
Ooops- en farlig p-plads! Kraner gør klar til indflytning. Containerkraner holder søndag ligesom Trelleborggade.

 

Skriv et svar