Aleppo sæbe – naturens eget vidunderprodukt

Sæbe fra Aleppo er med respekt for miljøet og din hud …. og ja, i dag i 2016 tør man slet ikke tænke på de stakkels sønderbombede indbyggere i Aleppo og deres ødelagte hjem. Men sæbe har de altid kunne fremstille – og gør det stadigt.

AlepVert700x375

–  og vand og sæbe er tidens letteste og mest bæredygtige produkter til dagens mange vask og skyl!

Aleppo sæben er verdens ældste sæbe. Den har været fremstillet i byen Aleppo i det nordlige Syrien i mere end 3000 år.

Aleppo, var med sin beliggenhed et mødested for de handlende på Silkevejen og krydderiruten. Sæben, der blev fremstillet af de så rigelige lokale råvarer, som oliven- og laurbærolie, var bl.a. en meget efterspurgt handelsvare.

Aleppo sæben fremstilles stadig som klassisk håndværk med vegetabilske olier og manuel skæring og tørring i mindst 9 måneder i tårne fjernt fra solen. Sæben er stadigvæk ganske autentisk med uregelmæssige former.

ALEPSAVON700X375

Da den opbevares i mørke kælder uden sollys, oxiderer klorofylet i sæben en smule, og den grønne farve skifter til en brun farve. Dette er normalt og ikke et tegn på dårlig kvalitet.

Aleppo sæbe kan anvendes som en maske til hud eller hår – og skulle endda kunne hjælpe mod hårtab. Laurbærolien indeholder også komponenter, der muligvis kan forhindre udvikling af melanom. Det betragtes dog ikke som et medikament, men Aleppo sæben, i kombination med laurbærolie og en god solcreme, hjælper med at beskytte huden mod UV-stråler.

Brug sæben til din daglige vask af både krop, ansigt og hår. Laurbærolien gør sæben plejende for både fed og tør hud, akne og andre hudproblemer, og samtidig er olien kendt for sine antibakterielle egenskaber. Olier af laurbær bruges i traditionelle salver mod gigt og rygsmerter – hmm, legenden siger, at et stykke Aleppo sæbe i din seng beskytter dig mod gigt og kramper.

Savons_dAlep_traditionnelsAleppo sæbens urgamle opskrift, den håndværksmæssig fremstillingsproces, de lokale ingredienser og sæbens beroligende duft forfører en fra første anvendelse. Derfor tøv ikke med at skifte dyre produkter ud med naturlig, langtidsholdbar sæbe til aftenrens af ansigt. Herefter følger hænder og kroppen gerne med.

Personligt ville jeg ikke undvære denne sæbe efter mange års brug af diverse produkter. Glæder mig dagligt – og hver aften – til brugen af min Aleppo sæbe. Og ja – dagen igennem med håndvask og nu også i brusebad og til hårvask. Føler mig dejligt hjemme i min hud og glad over mit lille skridt back to nature.

Almindelig sæbe og body shampoo fremmer kroppens ældningsproces ved fysisk at angribe hudens naturlige hydrolipide film. Og det tager flere timer efter vask før denne naturlige film regenereres.

Aleppo sæben udsætter ikke din hud for denne dehydrering pga. dens høje indhold af ren oliven- og laurbærolie og den ældgamle fremstillingsproces.
Aleppo sæben bevarer din huds hydrolipide film.

Vil du virkelig forkæle dig selv og din familie – og dine børn – så brug den naturlige og originale sæbe fra Aleppo både i og udenfor brusebadet. – Også til hårvask.

Min all-over favoritsæbe købes hos Klinik Sandet
Oplev SAMA her:

AlepSæbe460x416

SAMA’S ALEPPO SÆBE ER er dyr, men den holder nærmest i årevis. Du vil ikke fortryde din investering!

Investér samtidig i SAMAs meget plejende læbebalsam med højt indhold af vitamin C og Omega 7 fedtsyrer. Virker også antibakteriel og beskyttende. Den giver glansfullde, blødt og fyldige læber. Og den kan spises uden problemer. Klik på billedet for købe den hos Klinik Sandet.

LipBalm 7ml: kr. 245.

 

Skriv et svar