Levende tagfat på konditaget Lüders

Konditaget
P-hus Lüders

Slut med morbide fantasier – back to real life – heldigvis – jeg har nu afluftet mine krematorietanker i dette “multipurpose- indlæg”.  Så lad os gå op på det megaflotte p-hus med konditag!

Personligt svæver Fusionista’en ikke på en høj sky af salig lykkeliv over det tag – udover at det ser interessant og godt ud. Motion med hop og spring er ikke just mig. Det er for anstrengende at svede. Dog – jeg både cykler og går på trapper  – i helt eget Festina Lente on-slow tempo. Derfor hører byvandring i eget tempo også til en favoritdisciplin.

Og sandelig er det da positivt, at der under taget er et smukt snoet hus til de bandlyste bybiler. Det hedder jo nu engang et P-Hus – med konditag.  Min kære D3’er har lov og ret til at parkere der for kr. 1.120 om måneden, og det glæder jeg mig over i min forbudte bilby. Tænk at kunne opmagasinere en lille bil for en stor månedlig tusse! Hvor er man dog priviligeret her i hovedstaden, som er styret af den der revolutionære enighedsliste.

Man behøver slet ikke at klatre og konditionere oppe på taget, man kan også sidde stille og beundre sin by og havn. Der er nemlig fine gyngebænke og bænke med indbygget læskærm, som jeg har nærstuderet et par gange. Ligesom turen op og ned kan nydes på den lange udvendige trappe med udsigt. Så føler jeg mig kondifrelst over at kunne arbejde for bentøjets og hjertets helse. Suk!

Når vi har små gæster glæder jeg mig også over deres begestring og iver efter at tage taget i brug helt fra bunden.

Se bare Emily på knapt 2 år, som koncentreret viste os, hvor dygtiiig hun hurtigt blev. Hun var ikke spor benovet over at befinde sig højt oppe i luften med stor udsigt, helt oppe på en “bjergtop” og på gyngende grund på den fine trampolin af gummi. Hun var smilende imponeret over at kunne kigge helt ned til bunden af p-huset, lillepigen var totalt tryg deroppe i luften. Faderen er også pilot.

Øver lige lidt balance på bjergtop, bøjer let i knæene og vupti så er jeg ovre på trampolinen
Øver lidt balance på kæmpe knold, bøjer let i knæene og vupti så er jeg ovre på trampolinen

 

Konditaget
Åbenbart elsker børnebørn i alle aldre at klatre – men der er jo også lidt rødt juletræ over klatretårnet.

Indtil videre nyder Fusionista’en mest bygningens patinerede overflade, de grønne planter der vokser frem og de historiske motiver på facaden.

Frisen langs trappen viser motiver fra erhvervshavnens historie med havnearbejdere, siloer og et portræt af ingeniør og havnebygmesteren Ferdinand V.W. Lüders (1827-1895).

[alert type=”info”]P-HUS Lüders med KONDITAG
Alle veje i kvarteret er opkaldt efter havnebyer ligesom P-Huset.
Adresse: Helsinkigade 30, 2150 Nordhavn
Bygherre: By & Havn
Arkitekter: JaJa Architechts
Frise: RamaStudio
Konditag: 2.400 m2 [/alert]

Min alder gør mig til en fusion af mange tider, trends og transformationer. Deraf navnet på min Fusionista.dk blog. Følg gerne min tankeflugt baglæns over plankeværket sammen med en omgang rysteribs af for- og nutid. Velbekomme.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.