På fodarbejde i spritnyt nærmiljø

På fodarbejde i spritnyt nærmiljø

Himlen så truende over Svanemølleværet, og optimistbåde var der masser af.

Biler var der stort set ingen af, så mon det var bilfri søndag, ligesom dengang 70’erne, hvor jeg havde småbørn? Nej, det er bare Enhedslisten, der styrer København for vildt. Biler er bandlyst, cykler og fodgængere hyldes som miljøhelte. Gud ved om de lige har overset, at København er en hovedstad. Og som sådan afhængig af biltrafikken. Men næh, nej biler forurener, lugter og støjer og gør livet surt for vore efterkommer, og også for cyklister. Faktisk er det de andre cyklister, der gør mit udendørs bevægelsesliv ret så usikkert. Uden cykelhjelm er alle de andre vildt hurtige og kække og suser højlydt tæt forbi die lettere rystende på styret Alte.

Min boplads var nu endelig indrettet, så i søndags ville jeg ud til en udsigt andet end lejlighederne lige overfor mig.

I søndags i fredeligt byggerod sneg jeg mig forsigtigt ud  mellem murbrokker og kraner. Okay, jo – det kan da også have sin charme, og jeg vidste jo, at jeg flyttede til et totalt nybyggerkvarter. Men at det var så kaotisk er kommer lidt – en hel del – bag på mig. Jeg vovede mig dog ud blandt bygerne forleden – helt over på den anden side af Sundkrogsgade. Det tog vel ca. 10 minutter at gå derover. Stilheden og den lille lystbådehavn var en fin oplevelse. Til hverdag bor jeg i en infernalsk larm.

Når man endelig “har tid” til at lufte sig på cykel- eller gåture er udsigten storslået og meget arbejdsmæssigt anderledes end jeg nogensinde har oplevet.

Min boplads var nu endelig indrettet, så søndags ville jeg ud til en udsigt andet end lejlighederne lige overfor mig.

I søndags i fredeligt byggerod sneg jeg mig forsigtigt ud  mellem murbrokker og kraner. Okay, jo – det kan da også have sin charme, og jeg vidste jo, at jeg flyttede til et totalt nybyggerkvarter. Men at det var så kaotisk er kommer lidt – en hel del – bag på mig. Jeg vovede mig dog ud blandt bygerne forleden – helt over på den anden side af Sundkrogsgade. Det tog vel ca. 10 minutter at gå derover. Stilheden og den lille lystbådehavn var en fin oplevelse. Til hverdag bor jeg i en infernalsk larm, men nærmiljøet er fint og storladent.

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.