Flyd ovenpå med FLOAT – se ny video

Flyd ovenpå i en stille, ny verden med FLOAT  –  det er ren afspænding for sind og krop!
Float2Set630x330
Komplet FLOAT-sæt med skumhætte og bensupporters

Før du læser videre tage dig lige 1 minuts tid til at nyde denne video af Float in action – ganske tyst og afslappende!

  • Smukt ikke – så ja, drømmer du om total fred og ro liggende på ryggen i vandet med frit udsyn til himlen over dig – eller blot meditativt og afslappet med lukkede øjne?
  • Kig derfor nærmere på FLOAT letvægtsprodukter fra Island – de kan give en ny afstressende oplevelse i vandet.
  • Er du interesseret i at dyrke vand til meditation og dyb afslapning herhjemme så læs om aquameditation hos Jesper Stechmann
www.float.is
Enjoy blissful floating

 Den totale afslapning

Det er videnskabeligt dokumenteret, at vand er godt for helbredet. Svømning, badning og afslapning i vand er godt for både krop og sind.

Kombinerer man opholdet i vand med “flydning”, sender man hjernebølgerne – hjernens elektriske aktivitet (målbar ved EEG) fra vågen, afslappet alfa-aktivitet (8-13 Hz) til theta-aktivitet – d.v.s. EEG går ned i den langsommere theta-frekvens (4-7 Hz).

Man døser hen, er til stede i verden – og alligevel ikke. Som man flyder frit på vandet, gør ens tanker det også. Man opnår måske et klarsyn med nye og fantastiske idéer, som man kan opleve det ved meditation. Som flydende i vand opnår man blot endnu flere fordele. Efter en flydende session, vil du opleve en følelse af klarhed, fokus, fysisk og psykisk velvære og overskud.

Float caps and leg supports
Float caps and leg supporters in Neoprene, lycra and polyethylene foam

 Helbredsfordele ved vandterapi

Den vægtløse, flydende krop i samklang med vandets rytme er en kilde til nærende afslapning.

Muskelspændinger, blodtryk, puls og iltforbrug falder alle dramatisk. Hele kroppens kemi ændrer sig. Kroppens stressrelaterede kamphormoner, såsom adrenalin, kortison, ACTH (Adreno-Corticotropin) og laktat (mælkesyre), fjernes fra blodbanen og erstattes af de gavnlige endorfiner (kroppens eget lykkehormon).

Disse biokemiske ændringer forekommer naturligt og spontant. Du skal bare læne dig tilbage, flyde med og lade det ske.

– Og ro på, du synker ikke med FLOAT, men din krops spændinger og rytme synker ind i en dyb, afslappet tilstand med alle ovennævnte fordele. Du sættes fri i fantasi, visualisering, kreativitet og problemløsning.

Gravide – og Float

“Floating” er også et fantastisk redskab til ventende mødre. Den flydende, vægtløse tilstand befrir en for graviditetens vægt, kroppen og rygsøjlen aflastes og søvnen forbedres markant. Gravide oplever en dejlig følelse af velvære, og den ømhed og eventuelle smerter, der kan være forbundet med graviditet afhjælpes betydeligt.

 

Float_front3 658x210
How to use cap and supporters for optimum relaxation

Designeren
Den islandske produktdesigner Unnur Valdis Kristjánsdóttir har udviklet FLOAT til sund velvære i og ovenpå vandet. Unnur er uddannet fra Islands kunstakademi i 2011 og er i dag tilknyttet et design studio i Reykjavik Leynivopnið (The Secret Weapon).

I 2011 blev hendes projekt Float nomineret til en pris af ‘The Icelandic Student Innovation Fund’.

I april 2013 blev hendes Float produkter præsenteret ved en eksklusiv “Floating Session”  i en varm pool på den smukke ejendom, Gljúfrasteinn, fra 1945. Ejendommen tilhørte forfatteren Halldór Laxness (modtog Nobelprisen i literatur i 1955) – og han skrev i  Heimsljós, 1940

 You can take everything from me except the freedom to look up at the sky occasionally

Se billeder her fra den flydende event i de spektakulære, historiske omgivelser. Billeder er af Hulda Síf.

 

Læs om The History of Floating og om dets lindring af symptomer ved fibromyalgi
Følg Float på Facebook og se de nyeste videoer.

Se Gunnar Svanbergs Float billeder 

           And finally Relax & Enjoy

Min alder gør mig til en fusion af mange tider, trends og transformationer. Deraf navnet på min Fusionista.dk blog. Følg gerne min tankeflugt baglæns over plankeværket sammen med en omgang rysteribs af for- og nutid. Velbekomme.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.