Chili – en sjælden klog hund

I knapt 7 år har vores Cavalier King Charles spaniel – Chili – været en elsket og vigtig partner i vores pensionistliv. Hun har fra sin første dag hos os haft en kæmpe stor indflydelse på vores tilværelse. Kort efter sin ankomst december 2016 var hun for første gang med på vores årligt tilbagevendende og skønne ophold i Fayence i Sydfrankrig. Alle steder vi kom, og hvor vi boede, blev hun modtaget med klap og kærlighed – også på restauranter. Hun har siden vores nye livsfase i lejlighed i Nordhavn samme år, været en glæde og inspiration i alle vores mange hverdage. Aldrig før har vi været så tæt forbundne til en af vore hunde. Chili var helt speciel.

En velbehandlet, men alvorlig hjertesygdom, og nu smertefulde, udiagnosticerede ryg- og ledsmerter, gjorde, at vi desværre traf den tunge beslutningen, at hun skulle have fred for flere udredninger og operationer.

Jeg tog afsked med hende en lang og tæt søndag med blide strøg over ryg og mave. Natten blev urolig med smertedækning så godt som muligt, og mandag den 31. juli 2023 kl 10:45 på Universitetshospitalet for Familiedyr blev hun sendt stille og roligt til hundehimlen.

Hendes “mor og far” holder lige nu tomme stilledage i tilvænning til en ny hverdag for 2. Om aftenen fortyndede jeg saucen med mine salte tårer. Det var så tomt ved min side, det sad ingen sulten Chili afventende servering af egen 3- retters middag – vådkost, tørkost og skål vand med knuste Orijen dog treats. Åh, så trist.

Jeg troede, jeg efter en enkelt dag i sort tristesse ville være klar til støvsugning af sofa for hundehår, men det var jeg ikke. Jeg savner og sunder mig stadig og trøster mig ved synet af hendes kurve og tæpper. – Ja, sågar hendes vandskål på den franske bakke, blev først tømt efter nogle dage.

Chilis korpus blev testamenteret til hospitalet til gavn for fremtidige dyrlægers studier 🙏🐶🫶.

Cavavliere er desværre en hjemsøgt hunderace. På 20 år har vi sagt farvel til 3 af dem med nedarvede sygdomme, bl.a. Syringomyeli. De var alle unge. Chili ville været blevet 9 år primo september. Hun var vores i 7 fantastiske år.

Hjertelig TAK Chili for din rolige og kærlige tid med dine gamle forældre. 🙏

Published
Categorized as HUNDE Tagged

Min alder gør mig til en fusion af mange tider, trends og transformationer. Deraf navnet på min Fusionista.dk blog. Følg gerne min tankeflugt baglæns over plankeværket sammen med en omgang rysteribs af for- og nutid. Velbekomme.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.