Rejsedagbog februar 2019 (2/2)

Danskerklubben er på boule plads hver onsdag kl. 10 i Fayence. Gemalen er førstekaster.
———————

Søndag den 10. Februar 20019 – ankomst til Fayence

Køreturen via Italien var smuk, og gensynet med velkendte veje og landskaber langs den azurblå kystvej var overherligt.

Sidst på eftermiddagen var vi “hjemme” igen i nr 6, Place de la République, F-83440 Fayence, lige ved siden af byens port, som rummer Hôtel de Ville, rådhuset.

Den gode lejlighed på 2. sal ad trappetåret lignede sig selv efter 2 år. Der var dog pissekoldt mellem stenvæggene, og der blev pakket ud iført støvler og dunjakke. El-varmen kørte for fuldt knald, mens fruen haltede lettere forslået rundt. For ja, tænk engang – typisk snuble mig – jeg havde et hårdt styrt på tankstation ved Antibes. Skulle på toa og ville smide affald i stor bøtte, som tilfældigvis stod ud til høj kantsten som jeg JO IKKE så …. og snublefaldt derfor hårdt ned på ru cement. Slog blødende hul i begge knæ, bukseben + håndled. To franske mænd bugserede mig op, og jeg gik til forvirret tisning. Resten af førstedagen var die Alte derfor lettere groggy og så frem til en seng med medbragt varmedunk, dyne og hovedpude. Bør jeg overveje en stok? Tænker, mens jeg laver mad.

Og den stod på ovenstående indkøbt på lille italiensk tankstation, nej servicestation, for manden tankede for os. Da jeg var ved at betale, anbefalede “servicesælgeren” lokal pesto og fyldig semuljepasta + naturallemente parmigiano til riv. Så det købte jeg – og det smagte godt. Sjov oplevelse med mad fra tanken. Vi fandt dog åben cityshop i Antibes, hvor gemal fik noget kød – superfint kyllingebryst. Vi blev alle 3 fint mætte og var godt trætte. Godnat herfra uden frakturer af benværket – Thanks God 🙏😍🙏😍

Mandag den 11. Feb 2019 

Tekstede hjem, at jeg og mit ømme knæ havde været på skøn byvandring op og ned ad trapper og stejle smøger bl.a. efter et stykke råt Alepposæbe … samt en lille lokal æbletartelette til vores kaffe i lejligheden. Solen skinnede, og i læ gav det 17/18 grader – mindst. Sendte et par stejle billeder hjemad fra de små stræder lige udenfor vores dør. Jeg blev meget forpustet.

 

Om eftermiddagen kørte vi til powershopping – dog ikke som franskmændene med top på indkøbsvognen – i vores sædvanlige, lokale LIDL. Den var lettere forvirrende og uoverskuelig, alt var flyttet rundt siden sidste år. Men trods alt dejligt med et gensyn – også hos LeClerc.

Tirsdag den 12. Feb 2019

Toute va bien – lige tabt en flaske rødvin på stengulv ved indgang – efter større vinindkøb. Nu dufter her i hvert fald af andet end kælder. Men kæft hvor besværligt med spand og klud op og ned ad den smalle, runde stentrappe.

Vild blæst i aftes og i nat her, Chili bjæffede af alle de fremmede lyde. I dag sol og 12 grader. The underdogs, Lis og Jens er på ski i Østrig – respekt for det i vores alder, jeg kan ikke engang stå helt stille på et par ski uden at vælte.
Nu organisere, rydde op og vaske tøj.

 

Onsdag den 13. feb 2019

På glædeligt gensyn til store onsdags-dansker-bouledag. Jeg kommer som altid lidt senere, men kan heller ikke bøje knæ og kaste kugler. Det var dejligt at gense de gammelkendte danskere. Kaffe som sædvanligt på KiKi-baren og herefter déjeuner med møre kalvekødsstykker i god sauce og de sædvanlige sprøde frites til. Dessert underskøn hjemmebagt tarte aux pommes.

Torsdag den 14. Feb 2019

Gåtur rundt om flyplads med spænende Chili omkring os, flere kilometer. Vi beundrede knaldrødt ultralet fly og nød frokost i flyrestaurant:

Terrine Maison (8 €), Egon Salade Céscar (12,50 €), 2 verre du vin (9 €) og 2 café (= 32,50 –eur = DKK 248 kr)

Fredag den 15. Feb 2019

Formiddagstur med Chili til Chateaux du Puy Tourrettes. Højtbeliggende med smuk udsigt. Mødte The underdogs på hjemturen, og vi slog os ned til jus d’orange og vino bianco til de hærdede. På Salad’Inn.

Gemal til flyterori hos Mogens H med drengene. Sidst på dagen til sol og drinks hos underbo – samt tapas og masser af vin.

Lørdag den 16. Feb

Lørdag er storemarkedsdag i Fayence, hvor der købes friske kartofler, artiskokker, nødder og oliven. Mums – I love it. Der var også gang i lokal senior-boule med rigtige franskmænd iført moustache og det hele. Må ikke håbe, han tit er snottet!

Hver lørdag kl. 12 er der danskerkaffe Chez KiKi på den udendørs caféplads. Også i februar!! Købte petit kager hos lokal bager for at smovse dessert derhjemme om aftenen.  Senere hos LeClerc til kødindkøb – store saftige kalveschnitzler. Blev indkøbssvimmel og utilpas, måtte gå rundt og sutte æblejuice fra en papbrik. Er bare så træt. Laver jo ingenting.

Søndag den 17, feb

Kører hjemmefra 10:15 mod Le Muy til deres store bymarked. Får dog ikke set gaden med tøj og keramik. Mand gad ikke mere efter alle de fristende madboder, han var sulten  og ville have Salade Nicoise. Ikke rustik bondemad fra markedet.

Vi snuppede en café creme på torvet og kørte hjem over smukke bjerge, vinmarker og pinjer.

Kom for sent til at få frokost i Bagnol-en-Foret, så vi ilede videre over Saint-Paul-en-Foret til Fayence, hvor vi købet rigeligt af lette, luftige kager til kaffen til 2 personer.

Om aftenen blev det tid til stegte kalveschnitzler med det hele og kogte, ja, squ, kartofler og sauce pisket op med Smoeret fra Lidl.

Mandag den 18. februar 2019

Giiider ikke igen igen vaske hår, har nakkehovedpine og er totalt uduelig doven. Vil måske gå en tur om lidt i skønne Fayence. Se engang her, hvad jeg går ud og ind til i denne skønne middelalderby. Alle stræder, trapper og huse oser af fortiden.

Porte Sarrazine, Rue des Remparts

Min alder gør mig til en fusion af mange tider, trends og transformationer. Deraf navnet på min Fusionista.dk blog. Følg gerne min tankeflugt baglæns over plankeværket sammen med en omgang rysteribs af for- og nutid. Velbekomme.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.